superior

EstudisTransport

La despesa del turista que viatja en aerolínia low cost és igual al de companyia tradicional

Existeixen poques diferències en el que gasten en el lloc de destinació els turistes que vénen en companyies ‘low cost’ en comparació amb els usuaris de companyies tradicionals. Un estudi de la Universitat de Girona (UdG) defensa l’aposta pel baix cost com a fórmula per allargar les estades dels turistes.

Aquest és un dels resultats de l’estudi de la investigadora de la UdG, Berta Ferrer Rosell, que ha centrat la seva tesi doctoral en analitzar el comportament de la demanda turística en funció de la tipologia de companyia aèria escollida. Per aquest motiu, avala que els gestors de les destinacions apostin per atraure vols de companyies de baix cost per allargar la temporada.

En aquest estudi la investigadora ha tingut en compte les activitats realitzades pels turistes a la destinació per determinar la despesa i com s’ha fet la reserva del viatge: amb un paquet tancat o de manera individual. Aquestes variables les ha afegit al tipus de companyia aèria i a la composició del pressupost del viatge (despeses de transport, despeses bàsiques com l’allotjament i manutenció, i despeses discrecionals com ara les activitats i les compres).

Berta Ferrer afirma que els resultats de la investigació “demostren que els gestors de destinacions a Espanya haurien d’enfocar els seus esforços de màrqueting en aquells turistes que realitzen alguna activitat a la destinació, especialment, els que fan esports nàutics, golf, visites culturals, senderisme, spa o entreteniment, i viatgen en companyies de baix cost”.

Analitzada la demanada, la investigadora dóna pistes sobre els clients que més poden interessar a les destinacions. Recomana que es tinguin en compte els turistes “dels països nòrdics; els turistes alemanys, sobretot els que utilitzen companyies de baix cost; i els turistes italians i belgues, sobretot els que volen en companyies tradicionals”. Finalment, la investigadora també aconsella als gestors de destinacions que es fixin en els turistes que vénen a fer turisme urbà-cultural i majoritàriament viatgen en companyies de baix cost.

Articles relacionats

Back to top button