Fernando Simón envia un missatge positiu sobre Barcelona i Catalunya

El director del Centre d’Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha afirmat que la situació epidemiològica de Catalunya i de la ciutat de Barcelona “està en una fase de control”. Amb aquesta valoració Simón transmet un missatge a l’exterior que pot donar oxigen a la destinació turística molt malmesa en la seva imatge.

Barcelona i Catalunya en general estan vivint una crisi d’imatge internacional, les dades de contagis les han estigmatitzat com a destinació turística. Els països europeus no van trigar en enviar missatges de precaució i establir quarantenes a les persones que arribessin des de territori català.

Ara, el doctor Simón, molt criticat pel sector turístic per manifestar-se a favor que alguns països recomanessin no viatjar a Espanya perquè això de retruc beneficiava el control del coronavirus a l’Estat, ha contribuït en positiu en llançar un missatge esperançador.

Cal tenir en compte que el director del Centre d’Emergències Sanitàries que fa les funcions de portaveu a Espanya és considerat un referent a nivell internacional i les seves manifestacions són de pes superant qualsevol valoració que puguin realitzar representants polítics del govern central o autonòmics.

Simón ha tret del focus Barcelona on s’han adoptat les mesures adequades veient l’evolució de  la pandèmia, però manté l’alerta sobre altres ciutats de l’Estat com Saragossa o Madrid, on considera que la situació segueix sent greu. L’epidemiòleg, que li costa no exercir com a tal quan compareix públicament per donar les seves explicacions, no ha descartat, si fos necessari, aplicar un estat d’alarma per territoris en funció de l’evolució del coronavirus.

0 0 0