superior

MercatsReportatges

Fernando Simón envia un missatge positiu sobre Barcelona i Catalunya

El director del Centre d’Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha afirmat que la situació epidemiològica de Catalunya i de la ciutat de Barcelona “està en una fase de control”. Amb aquesta valoració Simón transmet un missatge a l’exterior que pot donar oxigen a la destinació turística molt malmesa en la seva imatge.

Barcelona i Catalunya en general estan vivint una crisi d’imatge internacional, les dades de contagis les han estigmatitzat com a destinació turística. Els països europeus no van trigar en enviar missatges de precaució i establir quarantenes a les persones que arribessin des de territori català.

Ara, el doctor Simón, molt criticat pel sector turístic per manifestar-se a favor que alguns països recomanessin no viatjar a Espanya perquè això de retruc beneficiava el control del coronavirus a l’Estat, ha contribuït en positiu en llançar un missatge esperançador.

Cal tenir en compte que el director del Centre d’Emergències Sanitàries que fa les funcions de portaveu a Espanya és considerat un referent a nivell internacional i les seves manifestacions són de pes superant qualsevol valoració que puguin realitzar representants polítics del govern central o autonòmics.

Simón ha tret del focus Barcelona on s’han adoptat les mesures adequades veient l’evolució de  la pandèmia, però manté l’alerta sobre altres ciutats de l’Estat com Saragossa o Madrid, on considera que la situació segueix sent greu. L’epidemiòleg, que li costa no exercir com a tal quan compareix públicament per donar les seves explicacions, no ha descartat, si fos necessari, aplicar un estat d’alarma per territoris en funció de l’evolució del coronavirus.

Articles relacionats

Back to top button