Rural

Ocupació del 60% a les cases rurals de Catalunya a l’agost

Les previsions d’ocupació del turisme rural per al mes d’agost se situa en el 60% a Catalunya. Les cases rurals de Girona obtindran els millors resultats, preveuen arribar al 80% d’ocupació.

Catalunya encapçala aquest estiu els índexs d’ocupació en turisme rural, només superada per Cantàbria i Astúries. La majoria de clients són catalans, concretament de les comarques de Barcelona, encara que s’ha detectat un augment, respecte a altres temporades, de públic estranger procedent de França, Bèlgica, Gran Bretanya, Països Baixos o Alemanya. El turista de la resta d’Espanya procedeix generalment de Madrid, el País Basc o Navarra.

Les cases de turisme rural de la demarcació de Girona calculen que tindran durant el mes d’agost una ocupació que es mourà entre el 50 i el 80%, depenent de si es troben en comarques de costa, d’interior o de muntanya. Segons dades de l’oficina tècnica de l’Associació Turisme Rural Girona les cases d’interior i muntanya obtindran els pitjors registres.

Els mesos de juny i juliol han suposat un descens generalitzat de l’ocupació rural a Catalunya. Les dades de l’INE per al mes de juny ofereixen per al turisme rural català 70.400 pernoctacions, un 3,3% menys que l’any anterior.

Malgrat això, les previsions per a agost és que augmenti a final de temporada a causa de les reserves d’última hora. Una pràctica, han assegurat des de l’associació rural, cada vegada més estesa entre la clientela nacional. El perfil majoritari del client de turisme rural durant la temporada d’estiu és de tipus familiar.

Back to top button