superior

Destinacions

I ara Amsterdam xoca amb Airbnb

La plataforma de lloguer turístic Airbnb ja no és tan ben vista per les autoritats d’Amsterdam. La ciutat vol frenar els allotjaments turístics al centre. La multinacional sempre havia destacat la seva cooperació amb la capital holandesa però ara la ciutat comença a patir problemes de concentració i vol posar limitacions.

El govern municipal té la intenció de prohibir els habitatges turístics publicitats per Airbnb en la zona centre i a més, rebaixar a 30 dies el màxim de temps que es pot llogar un habitatge turístic a la resta de la ciutat.

Amsterdam té en previsió altres mesures dirigides a l’ordenació del turisme com incrementar la taxa turística o la limitació a creuers al seu port i a la navegació turística pels seus canals.

Els problemes d’Amsterdam són una barreja dels que té Venècia, una ciutat parc temàtic amb massificació que posa en perill l’habitabilitat dels veïns,  i Barcelona, amb l’ocupació de la via pública per part de vehicles de tot tipus dirigits a turistes.

El creixement de visitants està sent important. Aquest 2018 podria arribar als 18 milions de turistes, un increment del 20% en dos anys que per als nous responsables municipals suposa un mal de cap. Airbnb és un actor que contribueix a distorsionar la quotidianitat de la ciutat.

Articles relacionats

Back to top button