superior

Destinacions

Nova Ruta cicloturística entre Lleida i Girona

Els amants de la bicicleta disposaran d’un corredor segur per a ciclistes que unirà Lleida i Girona per mitjà de camins rurals ja existents, carrerades ramaderes, vies urbanes, trams ferroviaris en desús i carreteres amb poca densitat de trànsit. La Generalitat senyalitzarà aquesta tardor un primer tram d’aquesta nova ruta cicloturística que enllaçarà la capital del Segrià i Cervera.

Estany d’Ivars i Vilasana. El Pla d’Urgell.
El Govern català ha recuperat i adaptat una proposta, que s’anomenarà InterCatalunya, que ja va plantejar fa onze anys amb l’objectiu de promoure el “cicloturisme d’alforges”, basat en recórrer llargues distàncies amb bicicleta tot combinant l’esport i el turisme. Consisteix a viatjar amb bicicleta i visitar els llocs més interessants que es troben en el recorregut de 298 quilòmetres. Es poden fer viatges de qualsevol durada i cobrir entre 40 i 80 km al dia. A més, les poblacions principals de l’itinerari permeten la intermodalitat de la ruta amb el transport públic col·lectiu, com és el cas del ferrocarril d’alta velocitat a Lleida; els regionals a Lleida, Mollerussa, Tàrrega o Cervera, i les estacions d’autobusos interurbans.

L’empresa pública Infraestructures.cat ha tret a concurs el primer tram d’aquest corredor, amb una longitud de 67,7 quilòmetres, que travessarà dotze municipis de les comarques de la plana de Lleida: Lleida, Alcoletge, Bell-lloc, Sidamon, el Palau d’Anglesola, Vila-sana, Castellnou de Seana, Bellpuig, Vilagrassa, Tàrrega, Granyanella i Cervera. La ruta cicloturística recorre trams del Camí de Sant Jaume i inclou espais d’interès com el parc de la Mitjana, a la ciutat de Lleida, i l’estany d’Ivars i Vila-sana, entre d’altres.

La iniciativa té un pressupost d’uns 75.000 euros i la major part de la despesa es destinarà a instal·lar senyals en camins i carreteres i panells informatius dels punts d’interès turístic, cultural i paisatgístic. No obstant això, el projecte preveu també obres per garantir la seguretat dels ciclistes en punts crítics amb un trànsit elevat de cotxes i camions.

Així, és previst habilitar carrils bici al pas de vianants proper a la rotonda d’accés a Alcoletge a la carretera C-13. D’altra banda, el projecte inclou la construcció d’un tram de “via verda” paral·lela a la carretera L-214 a Cervera, que permeti creuar-la a l’altura de les ruïnes de Santa Magdalena per tal de millorar la visibilitat dels ciclistes en aquesta intersecció.

Aquest primer tram del corredor a la plana de Lleida forma part de la ruta que portarà el nom d’InterCatalunya i que recorrerà també Calaf, Manresa, Vic i Girona. Se sumarà a la Via Pirinexus, iniciada el 2013 a les comarques de Girona, i a la Via Mediterrània-EuroVelo 8, que recorrerà Catalunya de nord a sud paral·lela a la costa./Ara Lleida

Articles relacionats

Back to top button