superior

Destinacions

La inestabilitat de Catalunya preocupa, i molt, al sector turístic

La fragilitat social que es respira a Catalunya pot posar en perill l’activitat turística. La ‘gallina dels ous d’or’ penja d’un fil si la destinació entra en una crisi d’inestabilitat social amb afectacions al carrer.

Les imatges de violència policial de l’1-O sumades a l’aturada general i a les manifestacions constants per carrers inquieta als operadors turístics. Alguns governs ja han advertit de la situació als seus nacionals que volen viatjar a Catalunya. El Regne Unit i Alemanya ja ho han fet i en els propers dies s’hi afegiran d’altres. Per ara els informa sobre concentracions que poden comportar alderulls.

El principal problema turístic no rau en l’afectació d’una vaga puntual com la produïda el dia 3 d’octubre amb l’aeroport funcionant a mig gas, les carreteres tallades, els serveis intermitents i els equipaments turístics tancats. La preocupació del sector està en què la situació de mobilització i vaga es traslladi al carrer de manera recurrent i permanent.

Els agents de viatge i les cancelleries d’exteriors no trigarien gaire en desaconsellar el viatge i derivar-lo cap altres destinacions més segures. Aquests dies el sector català està rebent trucades constants de l’exterior interessant-se per la situació. Les empreses catalanes tracten amb discreció el tema conscients que el negoci turístic, pilar de l’economia catalana, està en joc.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button