Organismes / Política turística

El sector turístic treballa en negre

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha afirmat que les dades de l’atur demostren que el sector turístic treballa en negre. No entén que amb els bons resultats del sector turístic les persones ocupades en aquest àmbit no s’hagi incrementat.

En una entrevista a la televisió pública catalana, Álvarez ha valorat de forma negativa les dades de l’atur. Quan arriba el mes d’octubre s’ha acabat l’estacionalitat i les dades empitjoren,“és molt típic de l’economia del nostre país”, ha dit. Però ha volgut denunciar que “si no hagués estat pel treball que s’ha fet sense declarar a les costes catalanes i espanyoles durant l’estiu" les dades de pujada de l’atur seria més pronunciada.

El secretari general de l’UGT de Catalunya ha estat contundent afirmat que “és evident que un any turístic com el que hem tingut no es pot fer amb menys personal que l’any passat”. El turisme ha funcionat molt bé els mesos de juliol, agost i setembre i Álvarez ha contraposat aquests resultats amb la generació de contractes laborals.

Tot i això, el turisme ha donat oxigen aquest estiu al mercat laboral. Les contractacions temporals de la temporada alta en el sector turístic a nivell de l’Estat ha estat l’únic que ha creat ocupació amb 124 mil llocs de treballs més.

[HOME]

Back to top button