superior

Reportatges

Les ocurrències sobre turisme dels polítics en campanya municipal

Fer un seguiment dels candidats i candidates a dirigir l’ajuntament d’una capital amb ulls del sector turístic dóna per a molt. Sobretot, per descobrir el baix coneixement que tenen de l’activitat i com més que propostes expliquen ocurrències, per no qualificar-les de xorrades o insensateses.

El cost del transport públic de Barcelona sufragat pels turistes. Aquesta és la idea que l’actual alcaldessa, Ada Colau, ha posat sobre la taula per tal de captar vots. BComú sap que la taxa turística no ho pot cobrir-ho tot, però no es tallen en la seva ambició per enviar missatges en aquesta línia.

Un carnet de punts pels pisos turístics que anirien perdent segons les queixes dels veïns i acabarien tancats per vulnerar la convivència. Amb aquesta idea Jaume Collboni dels PSC substitueix l’alcoholímetre de trànsit per el sonòmetre per a apartaments.

Expropiar apartaments turístics a les braves per augmentar l’oferta de lloguer d’habitatges. Ernest Maragall d’ERC anuncia una proposta que no apareix en el seu programa electoral. Dispara amb bala, esperem que no toqui a cap familiar amb patrimoni immobiliari. A més, una taxa turística de 10 euros és la segona ocurrència que Maragall ha afegit a la campanya. ERC tindrà un problema si arriba al govern municipal. Difícil que superi un mínim control de promeses incomplertes.

Policia, policia i més policia. La inseguretat a la ciutat és un fet i l’Elsa Artadi, candidata de JuntsxCat denuncia que els delictes a la ciutat s’han incrementat un 30% i per això proposa augmentar la plantilla de la Guardia Urbana en 300 efectius. Artadi passa de puntetes que els Mossos d’Esquadra tenen les competències en seguretat ciutadana i estan gestionats pel Govern català d’on ha estat vice-presidenta fins fa poques setmanes.

Obrir la 3ª Guerra Mundial contra els manters durant 90 dies. Manuel Valls de Barcelona pel Canvi-Cs ha centrat la seva campanya al voltant d’una problemàtica de incidència limitada però està disposat a matar mosques a canonades.

El candidat que es vanta de no tenir pels a la llengua, perquè segons ell, la té “depilada”, és Josep Bou, del PP. Les seves ocurrències passen per obrir sucursals a Barcelona del Museu de Prado i del Reina Sofia. Bou potser desconeix el patrimoni museístic de la ciutat que aspira a governar i el seu potencial turístic. Deu

Perseguir les plataformes que no col·laboren en l’oferta il·legal de pisos turístics com sí està fent Airbnb a Barcelona. Jordi Graupera de BCNésCapital desconeix el sector o vol complaure una multinacional nord-americana a la qual se sent molt proper.

Amb la Lliga de futbol al sac del FC Barcelona, els candidats no parlen de com Madrid ha superat a Barcelona en la “lliga” de les destinacions de congressos. Segons el prestigiós rànquing ICCA (International Congress and Conventions Association) la capital catalana ha passat de la tercera a quarta posició mentre que Madrid ha escalat fins a la tercera posició des de la setena.

Articles relacionats

Back to top button