superior

Marítim

Esperen que l’accident del creuer a Itàlia no afecti el sector

Els professionals del sector dels creuers i les agències de viatges estimen que l’accident del creuer Costa Concordia no tindrà incidència sobre les reserves. La crisi econòmica a Europa ha portat a una certa debilitat de la demanda que ha forçat a una rebaixa de preus dels creuers per al 2012.

Les imatges del creuer mig enfonsat a la costa italiana han donat la volta al món però sembla que no afectarà al conjunt del sector que ha mostrat creixement i solidesa en els últims anys.
El tractament d’excepcionalitat de l’accident no qüestiona la seguretat d’aquest tipus de transport que registre el menor nombre de sinistres, contrastant amb l’aeri, més tocat per l’accidentalitat. A partir d’aquest sinistre les companyies redoblaran, si s’escau, els protocols de seguretat i faran més segurs els viatges de plaer.

Les reserves no estan patint davallades i les agències no han trobat desconfiança entre els clients. Una altra qüestió serà l’afectació particular que hauran d’afrontar la companyia Costa Cruceros, filial de Carnival Corporation, la més important del món, i les asseguradores del vaixell. L’embarcació era un dels principals actius del grup. Costa Cruceros, amb més de 2 milions de passatgers i una 15 de vaixells, factura prop de 3.000 milions d’euros.

Impacte econòmic a Barcelona i Catalunya

Barcelona va rebre uns 2,6 milions de creueristes en 201, un 11% més que l’any anterior. El port de la capital catalana va rebre fins a 900 escales de vaixells. L’Autoritat Portuària de Barcelona calcula que el sector dels creuers aporta als diferents sectors de Catalunya uns 260 milions d’euros. Barcelona és el primer port de la Mediterrània i d’Europa (és el quart del món, darrera de tres ports dels Estats Units)

A nivell mundial la potència dels creuers és impressionat. El sector el conformen 280 companyies que ofereixen fins a 30.000 creuers l’any a 2.000 destinacions, amb una oferta de mig milió de llits.

Costa Cruceros indemnitzarà amb 11.000 euros a cada passatger del ‘Concòrdia’

Costa Cruceros ha acordat amb les associacions de consumidors italianes una indemnització d’11.000 euros per cada passatger del ‘Costa Concòrdia’, tant per a cobrir danys patrimonials i no patrimonials, com per a compensar la pèrdua d’equipatge i efectes personals i cobrir "el dany psicològic d’unes vacances arruïnades". Així mateix, Costa s’ha compromès a no deduir d’aquesta xifra les indemnitzacions particulars que cada passatger tingui contractat amb les seves pòlisses d’assegurances.

Costa Cruceros ha informat que "els clients amb reserves per a futurs creuers tenen la possibilitat de cancel•lar-lo notificant-lo abans del 7 de febrer" i afegeix que "tots els agents amb els quals treballa Costa Cruceros han estat informats", conclou. La companyia entén que els seus clients tinguin por a embarcar-se i per això dóna aquesta alternativa.

Back to top button