superior

Transport

Les taxes barates d’Aena propicien el miracle turístic espanyol

El Govern mantindrà l’estratègia d’abaixar les tarifes aeroportuàries en els propers anys per assegurar-se un bon comportament dels viatges cap a Espanya. Fins a un 11% menys del cost de les taxes assegurat en els propers cinc anys.

Amb taxes baixes les companyies aèries ofereixen vols a preu competitiu. Aquest factor, sumat a la desestabilització d’altres destinacions mediterrànies, augura un 2017 també de rècord turístic. La reducció dels costos operatius de les companyies aèries a Espanya serà un clar incentiu per oferir bitllets més barats. Les taxes són, després del combustible, la principal despesa de les companyies. Com el turisme de sol i platja és molt sensible al preu segurament aquesta situació provoqui uns bons resultats turístics.

En els últims anys, Aena ha entrat en una campanya agressiva per guanyar trànsit aeri a costa d’abaixar taxes. Segons dades del diari econòmic Expansión, “l’esforç comercial no li ha sortit gratis a Aena”. Els incentius que ha ofert des de 2014 suposen més de 300 milions d’euros. El diari desgrana aquest càlcul de la següent manera: 165 milions els ha dedicat a bonificar els passatgers en connexió i 137 milions a incentivar l’augment de passatgers i noves rutes.

En 2014 els aeroports espanyols sumaven una mica menys de 196 milions de passatgers. Tres anys més tard, el 2016, els aeroports d’Aena han registrat més de 230 milions de viatgers.

L’estratègia d’Aena per als pròxims cinc anys passa per seguir reduint les taxes un 2,2% anual. Mantindrà els incentius per a l’obertura de noves rutes. El seu objectiu pel proper lustre serà activar el trànsit als aeroports més petits.

Articles relacionats

Back to top button