Destinacions

Barcelona rep un 8% més de turistes

Barcelona ha registrat durant el primer semestre a 3,34 milions de turistes que s’han allotjat en hotels, un 8% més que en el mateix període de l’any passat. A més, en només deu dies del mes d’agost s’han arribat a la mateixa xifra de creueristes que en tot el mes d’agost de 2009.

En declaracions als periodistes, el primer tinent d’alcalde i responsable econòmic municipal, Jordi William Carnes, ha subratllat que preveu un tancament de la campanya turística estiuenca per sobre del 2009. La ciutat també ha registrat un creixement dels creueristes que fan escala durant les seves rutes per la Mediterrània, de manera que en els primers deu dies d’agost han arribat 117.000, respecte dels 126.000 creueristes que va rebre en tot agost del 2009.

Carnes ha ressaltat que la campanya informativa contra l’incivisme i la feina diària dels cossos de seguretat han suposat "una millora". Amb això, pretenen evitar que algú que pot comportar-se amb actituds cíviques al seu país sigui incívic quan se’n va de vacances, ha relatat.

Per països de procedència, Barcelona ha notat a l’últim any algun retrocés dels mercats tradicionals, perquè l’anglès "s’ha tancat en si mateix" per la caiguda de la lliura esterlina, tot i que l’italià es manté i l’alemany està en positiu.

L’americà augmenta pels vols directes, i es presumeixen dades positives del canadenc i l’escandinau. A més, els països d’Europa de l’Est i Rússia també pateixen augments per les noves connexions aèries, i el turc s’ha incrementat significativament.

Entre les targetes que ofereix Turisme de Barcelona als visitants amb descomptes, la Barcelona Card de més durada –la de cinc dies– és la més venuda, i suposa el 38,1% de vendes. El 54,9% d’usuaris arriben amb parella, ha informat el consistori./Ag EP

Back to top button