superior

abajo

Destinacions

Més estrelles Michelin per a Catalunya

La gala de la guia Michelin d’Espanya i Portugal del 2017 celebrada a la Costa Brava ha portat 66 estrelles als restaurants catalans, 6 més que en 2016. Catalunya seguirà, un any més, sent un referent gastronòmic.

La gran novetat per al proper any serà la consecució de la tercera estrella del restaurant Lasarte de Barcelona, del xef Martín Berasategui i amb la direcció a la cuina de Paolo Casagrande. És la primera vegada que un restaurant de la capital catalana compta amb la màxima distinció de la guia Michelin. Lasarte se suma als prestigiosos Sant Pau de Carme Ruscalleda i El Celler de Can Roca de Joan Roca amb 3 estrelles Michelin.

Altres novetats han estat l’aparició de nous restaurants que han aconseguit la seva primera estrella. Han estat cinc: a Barcelona, el Céleri i el Xerta; a Banyoles, el Ca l’Arpa;  a Bellvís, La Boscana i a Ulldecona, L’Antic Molí.

La Costa Brava capital de la gastronomia
Acollir al novembre la gala de la guia Michelin ha suposat per a la Costa Brava convertir-se en la capital gastronòmica de la península. Un acte estel·lar celebrat a l’Àgora del Mas Marroch, la masia gòtica del segle XV dels germans Roca, que va aplegar més d’un centenar de periodistes i desenes de televisions. Les comarques gironines són el territori català i estatal amb més concentració d’estrelles Michelin per habitant, per sobre de Guipúscoa, com destaca el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Girona, Ramon Ramos.

L’excel·lència de la Costa Brava com a destinació enogastronòmica capdavantera ho demostra la presència d’establiments a la guia de 2017. Són 14 restaurants que acumulen 18 estrelles Michelin:

El Celler de Can Roca, Girona, 3*
Les Cols, Olot, 2*
Miramar, Llançà, 2*
Casamar, Llafranc, 1*
La Cuina de Can Simon, Tossa de Mar, 1*
Empòrium, Castelló d’Empúries, 1*
Massana, Girona, 1*
Fonda Xesc, Gombrèn, 1*
Bo.TiC, Corçà, 1*
Ca l’Enric, La Vall de Bianya, 1*
Els Tinars, Llagostera, 1*
Les Magnòlies, arbúcies, 1*
Els Brancs, Roses, 1*
Ca l’Arpa, Banyoles, 1*

Articles relacionats

Back to top button