superior

Destinacions

El sector de la neu català vol recuperar la xifra màgica de 2 milions d’esquiadors

Les estacions d’esquí catalanes inicien la temporada de neu amb bones perspectives. Esperen augmentar un 7% l’afluència d’esquiadors. Les estacions han invertit 13 milions d’euros en aquesta campanya 2015/2016 i ja obren les seves instal·lacions gràcies a les primeres nevades.

El president de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya, Xavier Nolla, ha manifestat en l’inici de la temporada poder superar la xifra de 2 milions d’esquiadors: “Des del 2011 no s’arriba als 2 milions a veure si ho aconseguim”.

El sector de la neu és un dels principals motors econòmics de les comarques pirinenques. Nolla recorda el paper inductor sobre l’economia local assegurant que “per cada euro que es paga per un forfet és generen 6 euros per altres activitats i arriba als 12 euros en el conjunt de l’economia”.

Les inversions de les estacions aquest any s’han concretat en 5,5 milions en millora de pistes, accessos i màquines, 4,5 milions en producció de neu i 3 milions en remuntadors. A partir del 2011, amb la crisi econòmica, les inversions van caure a quantitats pràcticament insignificants. Els 13 milions suposen una certa recuperació però queden lluny dels 21 milions de mitjana que venien invertint en els exercicis compresos entre el 2005 i 2010.

El president de les estacions d’esquí catalanes ha criticat el calendari laboral i escolar del país. El considera un dels primers problemes per al sector atès que no existeix un període de festa com en altres països europeus.

Per tal d’animar als esquiadors de Catalunya, l’Estat espanyol i del sud de França, l’Agència Catalana de Turisme activa durant els mesos de desembre a febrer una campanya publicitària de 800.000 euros. Els esportistes Xavi Hernández i Gemma Mengual seran els protagonistes dels anuncis.

Articles relacionats

Back to top button