superior

Fires i Congressos

Avança la Comunitat Mediterrània de Turisme Sostenible que lidera la Diputació de Barcelona

Diversos actes i trobades internacionals han servit per definir els pròxims treballs i per crear una nova pàgina web

La nova  Comunitat Temàtica de Turisme Sostenible del programa Interreg Euro-MED, coneguda amb el nom de Community4Tourism, que lidera la Diputació de Barcelona (veure notícia a Comunicatur), ha participat recentment en diferents fòrums i debats.

L’objectiu era avançar en els dos projectes de governança del programa, centrats en turisme Community4Tourism i Dialogue4Tourism.

Així, la Diputació de Barcelona ha participat entre juny i juliol a les trobades següents:

  • Iniciativa Med Cat Days 2023. Organitzada pel departament d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, juntament amb l’Institut Europeu del Mediterrani (IEMed), la sessió es va centrar en la governança com a prioritat transversal en molts programes de finançament euromediterranis.

Més informació: AQUÍ

  • 20a sessió de la Comissió Mediterrània de Desenvolupament Sostenible –
    Marsella (França). Organitzada pel programa de medi ambient de les Nacions Unides (UNEP/MAP), es va  presentar la Missió de Turisme Sostenible de l’Interreg Euro-MED davant de representants d’alt nivell.

Més informació: AQUÍ

  • 2n comitè directiu de la Community4Tourism – Tessàlia (Grècia). En aquest cas, el comitè directiu es va reunir a Grècia perquè la Universitat de Tessàlia és un dels socis del projecte. Es van aprovar els plans de treball del projecte, que han estat treballant els diferents socis durant sis mesos.
    També es van iniciar algunes de les seves activitats centrals, entre les quals destaca la creació de la plataforma de coneixement sobre turisme sostenible “Join the MED” o l’organització dels “Mediterranean Clusters”, com a fòrum d’intercanvi entre els diferents actors del turisme al Mediterrani.

Més informació: AQUÍ

A més a més es van decidir els pròxims esdeveniments en què participarà la Comunitat, com la reunió de llançament de la Comunitat, el març del 2024, amb la quinzena de projectes que la integraran; o la Tourism Innovation Summit, que tindrà lloc a Sevilla l’octubre del 2024.

Finalment, es va donar el tret de sortida de la pàgina web que estarà operativa properament.

Articles relacionats

Back to top button