superior

Fires i Congressos

Rànquing: Les 10 notícies de turisme més llegides el 2023

El TOP 10 de les notícies que més han interessat als lectors i subscriptors de Comunicatur durant el 2023. Descobreix-les!

1. Ja està signat el nou conveni de les agències de viatges
La representació empresarial i sindical del sector de les agències de viatges han rubricat el nou conveni col·lectiu que suposa una pujada salarial del 8,25% fins al 2024.

2. Catalunya incorpora una nova regulació als habitatges turístics i limita les llicències a 5 anys
En 263 municipis catalans es necessitarà una llicència urbanística prèvia per una durada determinada. La mesura afecta a uns 100.000 habitatges d’ús turístic.

3. Els efectes de les ressenyes dels allotjaments tenen un impacte sorprenent
Els estudis sobre comerç electrònic indiquen que més del 90% dels usuaris d’internet utilitzen les opinions d’altres usuaris per prendre les decisions a l’hora de fer una compra.

4. La patronal dels pisos turístics projecta fer una reclamació patrimonial milionària a la Generalitat de Catalunya
Qualifica d’irresponsable el nou decret llei del Govern català per regular el sector. Podria comportar el tancament de 28.000 habitatges turístics formalment registrats i amb la llicència en vigor.

5. Reneguen del nou registre de viatgers i el qualifica de despropòsit
Creuen que denota desconeixement del sector i alerten que pot contradir la normativa europea de protecció de dades a més d’incrementar la càrrega de feina del personal amb tasques que pertoquen a l’autoritat.

6. El Turisme Premium s’enlaira a la Costa Daurada
Important increment d’aquesta oferta que inclou allotjaments exclusius i experiències i serveis personalitzats a llocs amb actius turístics singulars.

7. La sequera a Catalunya afecta el turisme
La situació excepcional que viu Catalunya per la manca d’aigua la porta a una situació complicada. Les reserves hídriques són tan baixes que han obligat la Generalitat a establir mesures d’estalvi.

8. PortAventura està en venda
Els fons propietaris busquen comprador per al parc valorat a 1.000 milions d’euros.

9. Barcelona: de la promoció a la gestió del turisme
“Ho tinc clar”. Amb aquesta rotunditat s’expressa el nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, per referir-se al model de turisme que vol per a la ciutat.

10. Mossos d’Esquadra pentinen pisos turístics il·legals
Per primera vegada es coneix una operació policial sobre l’activitat dels allotjaments turístics.

Articles relacionats

Back to top button