superior

Fires i Congressos

44 edició World Travel Market, la dels 4.000 expositors

Per a moltes destinacions, l’emissor britànic és el principal client turístic amb quotes de mercat que poden arribar i fins a superar el 50%. Així, la World Travel Market (WTM), aquest mes de novembre, es converteix en una de les fires més importants del món.

L’èxit del saló no es pot mesurar només pel nombre d’expositors, però aquest any 2023 la WTM ha crescut un 14%  respecte l’any passat.

Pel que fa a l’activitat del saló, s’han succeït les reunions de comercialització de producte entre agències i empreses turístiques, mentre que les destinacions han mantingut els contactes habituals amb operadors i aerolínies.

En aquesta edició, la WTM ha implementat una nova proposta per a la contractació entre professionals. Ha creat noves àrees centrades en les experiències, a diferencia de les destinacions. Els organitzadors diuen que segueixen així la tendència que darrerament expressen una part dels turistes, especialment els joves, que prenen les seves decisions de compres basant-se en l’experiència i no al lloc on es realitza. Els països o les ciutats passen a un segon nivell d’importància en els nous hàbits de les generacions de menor edat.

Més demanda d’experiències úniques, autèntiques i personalitzades

Com és habitual durant l’esdeveniment londinenc, s’han revelat diferents estudis sobre tendències i situació de la indústria turística. Els turistes de tot el món estan prioritzant els viatges de plaer com a part de la seva despesa discrecional, molt especialment als mercats emergents. Un dels factors, segons l’informe WTM Global Travel Report, serà l’augment significatiu del nombre de llars a la Xina, l’Índia i Indonèsia que es poden permetre viatges internacionals. “S’espera que la ‘travelling class’ a la Xina gairebé es dupliqui en els propers 10 anys”, diu l’informe.

Algunes de les conclusions parlen de recuperació: “el nombre de viatges de lleure realitzats el 2023 serà només un 10% menor als màxims del 2019”. Però aquesta tornada a números previs a la pandèmia també porta associat que més turistes estan abandonant el turisme sedentari de gandula del sol i platja en favor de la natura, la gastronomia o el wellness. Els informes tornen a recordar, com en anys anteriors, que creix la tendència de demanar experiències úniques, autèntiques i personalitzades.

Articles relacionats

Back to top button