Fires i Congressos

El turisme asiàtic està ofegat per la falta de connexions aèries i visats

Un dels capítols més urgents que s’ha de solucionar per aconseguir incrementar el pes del turisme asiàtic a Espanya i Catalunya passa per ampliar les connexions aèries existents i per tramitar més visats i de manera més àgil als turistes.

Els prop de 400 assistents al I Congrés Internacional de Turisme Asiàtic que s’ha celebrat a Barcelona del 25 al 26 de setembre han pogut escoltar les grans potencialitats que ofereix en l’àmbit turístic aquest continent. Malgrat tot, sembla necessari a curt termini posar solució a un dèficit en la tramitació de visats per part dels serveis diplomàtics i sobretot, donar oportunitats de connexió aèria amb Barcelona i Madrid, pràcticament inexistents amb aquest mercat.

Autoritats turístiques com Turisme de Catalunya o Turisme de Barcelona estan realitzant esforços importants en la promoció, però aquest esforç pot ser estèril si no va acompanyat d’una bona oferta d’enllaços aeris. Si no fos així, altres ciutats i destinacions que sí disposen de connexions directes seran les grans beneficiades del boom turístic asiàtic.

Catalunya concentra la meitat del turisme asiàtic que arriba a l’Estat. Segons dades de l’Organització Mundial del Turisme, la Xina i l’Índia seran dos dels principals mercats emissors de turistes en les properes dècades. Per altra banda i com a destinació receptiva, Àsia va passar de rebre el 16,2% del turisme internacional l’any 2000 al 20,6% en el 2007.

Back to top button