Hotels

L’oferta hotelera a Barcelona creixerà malgrat la crisi i el descens de la rendibilitat

El descens de la rendibilitat hotelera a Barcelona no posa fre al sector que té previst obrir en dos anys, com a mínim, 23 nous establiments i incrementar el nombre d’habitacions de la ciutat un 15%, fins a rondar les 35 mil places.

Segons ha informat el Gremi d’Hotels de Barcelona durant els mesos de juliol i agost l’ocupació serà del 68%- 70%. Aquests registres són lleugerament superiors al 64,74% d’ocupació mitjana del primer semestre de l’any 2009 però suposa un descens del 13% respecte els mesos d’estiu de 2008.

Les dades del Gremi constaten que els mesos de major ocupació de 2009 -abril (71,46%), maig (75%) i juny (73,73%)- coincideixen amb les grans cites firals de la ciutat i els esdeveniments rellevants com Construmat, el Saló Internacional de l’Automòbil, el Saló Internacional de la Logística o els grans premis de F1 i motociclisme. El potencial d’atracció de la ciutat en el sector dels congressos i viatges corporatius es manté molt alt tot i el descens en el nombre de turistes. El preu mig de l’habitació durant el primer semestre de 2009 ha estat de 105€, el que suposa un descens del 16,36% respecte al mateix període de 2008.

Sobre aquest descens de preus, el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, opina que baixar dels 100€ és complicat, “ja està a mínims”. Recorda que la crisi ha empès els hotelers a prendre aquesta solució de reducció de preus “per blindar el nombre de turistes” i com acció “de màrqueting” per a assegurar l’ocupació.

En 2009 el sector té previst obrir 10 nous hotels, el que suposarà 1.777 noves habitacions. A 2010 els nous establiments seran 13, incrementant l’oferta d’habitacions en 2.487. En total seran 23 hotels i 4.264 noves habitacions en dos anys.

Jordi Clos també ha demanat a les autoritats que “posin ordre” en aquells aspectes d’incivisme que perjudiquen la imatge de la ciutat com són els robatoris als turistes, la prostitució o la proliferació de “lateros” (venedors ambulants de begudes). També ha proposat que es prohibeixi a la gent que vagi en vestit de bany per la Rambla i sense samarreta, quelcom que no succeeix a altres ciutats europees.

Back to top button