superior

Destinacions

El paisatge del Priorat, candidat a Patrimoni de la Humanitat

El Consell del Patrimoni Històric espanyol elevarà a la UNESCO el mes de febrer de 2018 la candidatura a Patrimoni Mundial de la Humanitat al ‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’, juntament amb la de ‘Paisatge Cultural de Risco Caído i els espais sagrats de muntanya de Gran Canària’.

Serà a partir del febrer quan tècnics de la UNESCO avaluaran sobre el terreny les característiques del territori perquè en el 2019, en cas de superar les expectatives de l’organisme internacional, sigui reconegut. En una primera fase el Priorat va ser descartada per l’Estat però després d’introduir canvis a la candidatura finalment ha estat seleccionada.

Han estat deu anys de treball des de que el 2007 el teixit social de la comarca i les administracions locals van iniciar la seva promoció a patrimoni de la humanitat com a paisatge cultual agrari. La candidatura es basa en la protecció d’un paisatge que ha aconseguit dinamitzar els sectors vitivinícola i enoturístic de forma sostenible. El Priorat vol posicionar-la com un referent en enoturisme per als mercats internacionals -compta amb les denominacions d’origen DO Priorat i DO Montsant-. En cas de ser declarat patrimoni serà un gran impuls.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button