Estudis

El turisme dóna feina a 1 de cada 8 treballadors catalans

Els empleats en turisme suposen el 12,2% de les persones ocupades a Catalunya.

L’Enquesta de Població Activa (EPA) del 2015 revela com el volum de treballadors del sector va creixent any rere any. Les 378 mil persones ocupades en l’últim trimestre de l’any en el sector són l’1% més que en mateix període de 2014, però si ho comparem amb les 332 mil del 2013 l’increment entre els dos exercicis és del +13,6%.

Dels 378 mil treballadors del turisme català, 287 mil són assalariats i han disminuït un 0,2%, mentre que els no assalariats, 91 mil, han augmentat un 4,3% amb relació al mateix període de l’any anterior..

El bon comportament de l’ocupació laboral turística catalana s’ha estès pràcticament durant els 4 trimestres de l’any. Així en el I trimestre l’augment de l’ocupació va ser d’un 4,2%; el II trimestre un 4,1%; en el III trimestre el comportament va ser negatiu amb un -1,1% i en el IV pràcticament un 1% positiu.

El turisme a Espanya crea més llocs de treball que a Catalunya

Pel que fa a Espanya, la població ocupada en el sector turístic s’ha comportat encara millor. Els augments són molt més significatius que a Catalunya. Segons l’EPA, a Espanya el turisme donava feina en el IV trimestre a un total de 2.358.200 persones, un 7% més que fa un any, i suposava el 13% del total de la població ocupada. Per situació professional, els assalariats en turisme a l’Estat ha augmentat un 8% i els no assalariats un 3,3%. En conjunt, un balanç força més positiu que a Catalunya.

Articles relacionats

Back to top button