superior

Destinacions

Estudien crear una nova taxa turística a Barcelona

El full de ruta de l’ajuntament de Barcelona planteja crear una taxa turística a la ciutat. Amb l’afirmació “Barcelona ha de ser per viure-hi, abans que turística”, la tinent d’alcalde Janet Sanz mostrava la posició de les autoritats municipals que consideren incompatible l’activitat turística amb la residencial.

Els moviments del nou ajuntament respecte al turisme van dirigits a limitar i reduir-lo. L’acusen de generar efectes negatius. Per aquest motiu en la presentació del pla d’actuacions per al seu mandat fins el 2019 les autoritats barcelonines han anunciat la modificació de la càrrega fiscal per compensar el que consideren “costos de l’activitat turística”.

En aquesta sentit l’ajuntament estudia una taxa turística local que permeti , segons el primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello, garantir una redistribució social més justa dels beneficis del turisme. Cal recordar que ja existeix una taxa turística autonòmica. Si no vols caldo, dues tasses! deuen pensar els empresaris del sector.

Pisarello està obert a estudiar diferents fórmules a banda de la taxa turística de la Generalitat de la que l’ajuntament ha ingressat fins a 9,2 milions d’euros en 2015. Ja han encarregat els informes preliminars per conèixer totes les possibilitats fiscals.

El nou equip de govern municipal considera que durant els últims anys la ciutat ha estat centrada en polítiques de promoció turística i desregulació del sector descuidant als ciutadans. Ara busquen repensar la ciutat perquè depengui menys del turisme.

Articles relacionats

Back to top button