superior

Allotjament

Càmpings, cases rurals, apartaments i albergs funcionen a tota màquina

En el que portem d’any els càmpings, el turisme rural, els apartaments turístics i els albergs catalans han generat 22,6 milions de pernoctacions, un 3,9% més que en el mateix període de l’any passat. Aquests establiments han allotjat en conjunt 4,3 milions de viatgers, un 6,7% més.

El creixement superior en nombre de clients al de pernoctacions està suposant que l’estada mitjana sigui lleugerament inferior a la registrada un any enrere. De 5,3 pernoctacions per viatger d’aquest any a les 5,4 d’un any abans. Segons l’Observatori d’Empresa i Turisme, amb dades dels deu primers mesos del 2015, tots els establiments d’allotjament han crescut en termes globals però sobretot en la modalitat del turisme rural.

Els establiments de turisme rural han allotjat 316.380 viatgers, amb 922.541 pernoctacions, un 15,9% i un 15,3% més que un any abans, respectivament. Catalunya ha estat la segona destinació en turisme rural a Espanya amb l’11,5% dels viatgers i el 12,1% de les pernoctacions totals.

Per la seva banda, els càmpings catalans concentren el 46% de les pernoctacions d’aquesta modalitat d’allotjament a Espanya. En el que portem d’any els càmpings han rebut 2,7 milions de viatgers (+5,8%) i uns 15 milions de pernoctacions (+4,4%) A més, els càmpings concentren el 62,5% dels viatgers i 66,3% de les pernoctacions totals en els establiments extra hotelers a Catalunya.

Pel que fa als apartaments turístics de Catalunya, segons l’Observatori, han rebut 967.939 viatgers i uns 5,9 milions de pernoctacions, un 8% i 1,3% més que els deu primers mesos de 2014, respectivament. També els albergs estan tenint bons resultats, el flux de viatgers ha augmentat un 2,8% i les pernoctacions un 1%. Els albergs han ocupat la primera posició de l’Estat concentrant pràcticament el 40% de clients i pernoctacions d’aquesta modalitat d’establiment.

Articles relacionats

Back to top button