superior

Estudis-antics

El viatge corporatiu resisteix i el vacacional s’enfonsa

Les dades de l’Observatori GEBTA-Espanya indiquen que en els primers vuit mesos de l’any els viatges d’empresa han tingut un creixement lleu del 0,5% mentre que el mercat vacacional està experimentant una forta caiguda, del 50% en els últims anys.

Michel Durrieu, president de *GEBTA, afirma que "el bussiness travel segueix resistint” encara que ha revisat a la baixa les estimacions per a 2012, del 2% positiu previst al creixement 0%. Per al pròxim any Durrieu preveu recessió en el viatge corporatiu, “no estarem en positiu amb molta probabilitat”, ha admès.

Les empreses, segons l’estudi de GEBTA, estan buscant negoci en països on hi ha activitat econòmica com Llatinoamèrica i Àsia. Això ha dut a un creixement dels viatges de llarg recorregut. I és que el creixement del llarg radi és d’un 10% enfront del mercat domèstic que està tocat, que ha baixat un 16% en el sector aeri.

La revisió a la baixa de les previsions econòmiques en els mercats internacionals està obligant a les empreses a realitzar nous ajustaments en les seves despeses, per adaptar-se a un escenari de baix creixement. Aquesta pressió podria tenir impacte sobre la inversió en viatges de negoci i en els preus dels serveis. En els últims anys s’ha produït un ajustament en termes de reducció de dies d’estada que ha afectat a la facturació hotelera.

GEBTA recomana a les empreses que la negociació dels viatges corporatius la realitzi una agència perquè els permetrà reduir més els costos. "Les empreses controlen molt la despesa aèria però deixen als seus empleats llibertat per a reservar hotels”, afirma Durrieu.

Sobre les agències, Durrieu també comenta que Espanya segueix doblant el nombre de minoristes d’Alemanya i afirma que el nombre no hauria de superar les 3.000 agències.

[HOME]

Articles relacionats

Back to top button