superior

Empreses

Els sindicats denuncien precarietat en el sector turístic

Gairebé el 73% dels contractes en el sector turístic són temporals i més de la meitat d’aquests són a temps parcial, segons els sindicats. Comissions Obreres denúncia que malgrat ser un dels pilars de la recuperació econòmica els treballadors del sector turístic estan per sota de la mitjana estatal en sou i en qualitat dels seus llocs de treball.

El sindicat lamenta que les bones dades del sector turístic no es tradueixin en millores per als treballadors. Les xifres oficials de l’any passat constaten que va ser molt favorable per al negoci turístic a Espanya i el que va d’aquest encara més, afirmen des de CC.OO.. Però no passa el mateix amb l’ocupació que creix menys que l’activitat turística.

Segons dades sindicals els salaris en el sector estan 9.000€ per sota de la mitjana espanyola i posen com a exemple el de les 96 mil cambreres de pis que hi ha a Espanya. El Secretari General de la Federació de Serveis de CC.OO. ha denunciat que “a través de convenis fantasma d’empreses multiservei es realitzen contractes amb salaris que estan un 30% o 40% per sota dels marcs col·lectius de l’hostaleria, molt propers al salari mínim interprofessional”. Consideren que el turisme s’està caracteritzant per generar “treball empobrit” i recorden que hi ha 400.000 empleats, gairebé un 40% del total de treballadors, que no està cobert per conveni.

Articles relacionats

Back to top button