superior

Aeri

Iberia Express no toca Barcelona

La filial de baix cost de la companyia Iberia comença a volar amb 4 rutes inicials, que s’ampliaran fins a 17 en els pròxims mesos. Cap d’elles passaran per l’aeroport de Barcelona. La previsió és arribar als 2,5 milions de passatgers aquest mateix any.

Del total de rutes previstes 12 són estatals i 5 d’europees. Els preus de llançament seran a partir de 25 euros i quan iniciïn els vols europeus a partir de 60. Els directius d’Iberia Express reconeixen que el context actual per a moltes companyies de baix cost és complicat però la seva filosofia és controlar costos i buscar la màxima eficiència. Neix amb una plantilla de 500 treballadors i 4 aeronaus que podrien ser 14 a finals d’any i 40 en 2015.

Aixeca el vol des de Barajas amb quatre destinacions espanyoles –Mallorca, Alacant, Màlaga i Sevilla–, a les quals se sumaran al maig cinc noves –Vigo, Lanzarote, Granada, Menorca i Eivissa–, i en els mesos de juny i juliol volarà ja a destinacions europees com Dublín, Riga, Mikonos i Nàpols, a més de destinacions domèstiques com Santiago, Fuerteventura i La Palma. Al setembre, s’incorporarà Amsterdam.

El conseller delegat d’Iberia, Rafael-Sánchez Lozano, ha estat molt clar al dir que l’objectiu és "guanyar diners des del primer dia". La capitalització d’Iberia Express arriba als 20 milions d’euros, invertits per Iberia.

Iberia ha creat aquesta nova companyia de baix cost per a les rutes de curt i mig ràdi, amb base a Madrid, i així contrarestar la competència de les aerolínies ‘low cost’ en aquest mercat.

Back to top button