superior

abajo

Destinacions

Reconeixements per a la recuperació del Cap de Creus

El Projecte de deconstrucció i restauració de Tudela-Culip (Club Med) a Cadaqués (Girona), a càrrec d’un equip català, rep dos guardons internacionals com un dels millors projectes de paisatge a nivell mundial del 2012.

El projecte de restauració al Parc Natural del Cap de Creus, obra de l’arquitecte paisatgista Martí Franch i el mestre d’obres Ton Ardèvol, ha estat guardonat, d’una banda, en el marc de la VII Biennal Europea de Paisatge, amb el VII Premi de Paisatge Rosa Barba. D’una altra, l’Associació Americana d’Arquitectes del Paisatge, l’ha triat d’entre més de 600 projectes de tot el món, per premiar-lo com a un dels millors projectes d’ordenació de paisatges del món.

Aquest projecte va plantejar la restauració ambiental d’un paratge de 90 hectàrees situat a la reserva natural del Cap de Creus on estava situat el poblat de vacances del Club Med.

El projecte de rehabilitació ambiental d’aquest ecosistema singular de la costa catalana, dut a terme entre els anys 2009 i 2010, va incloure la demolició de les 430 edificacions que integraven el poblat i la recuperació de flora autòctona, retornant el protagonisme a la roca, el mar i el vent sense deixar de banda, però, l’ús social d’aquest indret, establint un recorregut didàctic.

[HOME]

Back to top button