Aeri

Les taxes aèries podrien pujar un 8% en 2013

L’Associació de Línies Aèries Espanyoles (ALA) ha advertit que l’increment de taxes aèries en 2013 podria estar proper al 8% (l’IPC més cinc punts), una pujada que consideren "desproporcionada" tenint en compte els augments registrats en els anys precedents.

El gerent d’ALA, i president d’AOC Espanya (Comitè d’Aerolínies Operadores en els aeroports espanyols) Juan Luis Burgué, va mostrar el rebuig de les companyies aèries a una nova pujada de taxes aeroportuàries aplicades per Foment. En la seva opinió, en 2012 s’ha produït un increment "desproporcionat" de les taxes pel que fa a l’IPC, "del 50% en alguns casos", i les perspectives tampoc són molt positives tenint en compte que des del Consell d’Administració d’Aena ja se’ls ha anunciat que el pròxim any es preveu un nou increment de taxes proper al 8%.

Les previsions a futur no són molt positives, i des de les línies aèries es preveu un descens d’activitat del 6% o 7%. "Les conseqüències per a les companyies aèries en aquest 2012 són molt negatives pel que fa a les taxes".

El gerent d’ALA va confirmar que han recorregut davant el supervisor i la Comissió Europea les pujades de taxes en el que considera un procediment ple de "anomalies" i "irregularitats" perquè "no es van respectar els terminis, no es va presentar una documentació fonamentada i sobretot no es va plantejar cap procés de negociació".

[HOME]

Back to top button