superior

Transport

Previsió de 60.000 creueristes a la Costa Brava

Els ports de Palamós i Roses a la Costa Brava rebran al llarg de la temporada 2019, per primera vegada, 60.000 creueristes, la qual cosa suposa un increment conjunt del nombre de passatgers del 18%.

L’activitat creuerista a la Costa Brava tindrà un impacte de 4,3 milions d’euros, una xifra rècord. En total està previst que 10 companyies de creuer realitzin 54 escales. A Palamós concentraran bona part de l’afluència amb 54.000 passatgers i 46 escales.

Un dels objectius del port de Palamós és aconseguir operar com a frontera exterior Schengen. Amb aquesta autorització podria plantejar la recepció de creuers que transitin amb escales pel sud de la mediterrània.

Per la seva banda, el port de Roses preveu l’arribada de 6.000 passatgers de 4 companyies i 8 escales de creuer.

La naviliera britànica Marella Cruises és la principal companyia a la Costa Brava amb 29 escales. Al port de Roses veuran l’estrena de les navilieres Crystal i Windstar.

La temporada de creuers a la Costa Brava te una durada de cinc mesos: s’inicia el mes d’abril i s’allargarà fins a final d’octubre. Aquesta serà la tercera temporada consecutiva en creixement de turistes als dos ports. El 2018 van créixer un 13% i el 2017, un 7%. Un 77% dels turistes seran del Regne Unit, un 11% de l’Amèrica del Nord i un 3% d’Alemanya.

Segons un estudi de l’Associació Internacional de Línies de Creuers, cada passatger que desembarca en aquests ports gasta una mitjana de 62 euros i cada tripulant, 23. El dia de l’escala tres quartes parts dels creueristes es queden en la població d’arribada, la resta fan turisme per la Costa Brava principalment en excursions als pobles medievals de Pals i Peratallada, a Tossa de Mar i Girona.

Articles relacionats

Back to top button