Estudis-antics

El 70% de les agències veu en Internet la seva principal amenaça

Amadeus Espanya i ACAV han presentat un estudi que analitza el sector de les agències de viatges i el seu comportament davant la crisi. L’informe detalla com la caiguda d’ingressos de les agències ha estat superior al 30% a conseqüència de la crisi.

Vuit de cada deu agències analitzades reconeix que la crisi els està afectant de manera important. Un 79% de les empreses han pres mesures per retallar despeses; el 55%, per augmentar ingressos. El 14% reconeix que no ha pres cap mesura. D’altra banda, el 70% de les agències diu veure en Internet la seva principal amenaça, i el 40% considera el paquet turístic o el viatge a mida com el producte amb major futur per al seu negoci.

La radiografia del sector de les agències de viatges a Espanya es caracteritza per l’alta penetració de petites i microempreses. L’agència tipus espanyola té un únic punt de venda i de dues a quatre treballadors. Encara que la mitjana d’antiguitat en el mercat és de deu anys, un de cada quatre establiments va obrir les seves portes fa menys de tres.

L’estudi identifica en el sector més de 5.500 agències de viatges, que sumen al voltant de 14.500 punts de venda (oficines). El 58% d’aquestes empreses operen com agències emissores, mentre que el 8% són oficines receptives que ofereixen els seus serveis a turistes en destinació.

Finalment, destacar que entorn del 75% de les empreses realitzen la seva venda a través del canal online o del GDS. El 90% de les agències que emeten bitllets aeris aplica càrrecs de gestió en aquest producte, percentatge que baixa al 86% en el cas dels bitllets de tren. Menys del 20% ho aplica a la reserva hotelera, de paquets o d’altres productes.

Pots consultar els resultats de l’estudi AQUÍ

Articles relacionats

Back to top button