superior

AAVV i TTOOAllotjament

L’Imserso no convenç ningú

El sector hoteler i les agències de viatges es queixen de la configuració actual del programa de vacances per a gent gran

Està a punt d’iniciar-se la comercialització de l’Imserso als 2,6 milions de pensionistes que el Ministeri de Drets Socials té acreditats com a beneficiaris del programa de vacances de turisme social. El sector turístic demana una actualització perquè els preus que cobren siguin rendibles per a les empreses.

Del 20 al 24 de setembre, les agències de viatges incloses a través de les associades de Mundiplan i Turismo Social podran vendre els paquets, unes 820.000 places. Els preus pels clients oscil·len entre els 116 euros a destinacions de ciutat i els 405 per a viatges a les illes Canàries. Un paquet per a una destinació de costa peninsular per a una estada de 10 dies amb transport surt per uns 270 euros de mitjana, 213 euros si és una setmana. Els circuits culturals d’interior i de natura tenen preus d’uns 270 euros per una mica menys d’una setmana de durada (5/6 dies).

Aquesta temporada 2022-2023 arriba amb la nova crítica del sector hoteler que veu com els imports subvencionats no fan rendible la participació de molts establiments. Les agències també expliquen que gairebé no cobreixen els costos de les gestions.

A la Comunitat Valenciana el govern autonòmic ha anunciat que atorgarà fins a 6 euros extra als seus hotelers per cada habitació/dia contractada que assumeixin dels viatges de l’Imserso. A Catalunya, entre la Costa Daurada i la Costa Brava, se n’han donat de baixa més d’una dotzena perquè no li surt a compte. També hotels de destinacions d’Andalusia i les Balears han decidit renunciar a participar al programa pels baixos preus que perceben.

Aquest programa, que va ser d’èxit a Espanya, aportava uns beneficis generals a totes les parts: les empreses podien mantenir la seva activitat en temporada baixa, els treballadors mantenien els seus llocs de treball, l’administració ingressava la cotització d’aquests llocs de treball actius i dinamitzava l’economia i la gent gran es beneficiava d’uns paquets turístics a un preu molt interessant. Ara tot això queda en dubte. Els beneficis es posen en qüestió per a una part de la cadena.

Articles relacionats

Back to top button