superior

Destinacions

Les destinacions catalanes s’afanyen a crear “paquets turístics”

Són moltes les iniciatives que els darrers mesos s’estan desenvolupant a Catalunya per part d’empreses i administracions que busquen la creació de “paquets turístics”. Una fórmula que presenta l’oferta de cada territori de manera combinada i atractiva. L’objectiu: atreure més turistes i allargar les estades dels visitants, si pot ser, fora de la temporada d’estiu.

Alguns dels exemples d’aquest paquets, que no sempre coincideix amb la definició que s’utilitza en el món de les agències, els trobem a les comarques de Girona. El municipi de Figueres, per iniciativa dels seus hotelers, ha creat un paquet que combina allotjament, entrada al Teatre-Museu Dalí, una visita guiada per la ciutat i descomptes en altres equipaments culturals. Els responsables municipals volen que aquest paquet tingui incidència tot l’any, més enllà dels mesos estivals.

Un altre municipi a la Costa Brava molt actiu en al creació d’oferta és Llançà. Des de l’Àrea de Turisme exploten tot els seus recursos de manera que la població és un actiu turístic quasi permanent. Les rutes de descoberta del patrimoni, les activitats lúdiques, culturals i gastronòmiques, els tallers per als visitants, etc són un exemple de com abocar tot el potencial del municipi en pro del turisme.

En aquesta línia podem comentar com a mitjans de juny, 40 empreses van participar en al primera Trobada d’Empresaris del Sector Turístic del Vallès Oriental. La jornada tenia com a objectiu justament la creació de paquets turístics. Mitjançant un taller, les empreses van crear paquets dirigits a famílies, parelles i grups susceptibles d’oferir a les agències de viatges i els operadors.

Per últim, una darrera proposta que acaba d’aparèixer, la nova ruta “Els sentits del Garraf”. Es tracta d’un recorregut guiat en autocar pel Parc del Garraf amb sortida des de Sitges i Vilanova i la Geltrú. Inclou una parada al mirador del Parc, una visita al Centre d’Interpretació de La Pleta, una passejada a peu, un recorregut per les vinyes i per un celler ecològic, amb tast de vi i berenar a base de productes artesans. Aquesta iniciativa de la Delegació de Turisme de la Diputació de Barcelona i el Consorci de Turisme del Garraf aprofita diferents recursos del territori, els posa en comú i els presenta de forma atractiva, un nou exemple d’aquesta tendència.

Back to top button