Destinacions

Tarragona opta a Capital Europea de la Cultura en 2016

15 ciutats, entre les quals es troba Tarragona, opten a ser designades Capital Europea de la Cultura en 2016, una vegada finalitzat el termini establert pel ministeri de Cultura per a lliurar la documentació necessària.

Les candidates oficials són Sant Sebastià, Santander, Pamplona, Burgos, Tarragona, Murcia, Còrdova, Màlaga, Càceres, Segòvia, Alcalá d’Henares, Conca, Gran Canària, Saragossa i Oviedo.

A finals de setembre, els responsables de cadascuna de les candidatures haurien d’exposar de forma oral davant els membres del jurat designat pel ministeri de Cultura, les línies principals del seu projecte, que ja de forma impresa han lliurat via registre oficial.

L’alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, ha ressaltat que disposa amb tot el suport institucional i popular, "pel que no es tracta de la candidatura de Tarragona, sinó de Catalunya". De ser triada, Tarragona seria la primera ciutat catalana a assumir la capitalitat cultural.

Ballesteros, que no ha desvetllat més detalls del dossier perquè "s’està competint amb altres ciutats", ha avançat que la candidatura es recolza en els valors patrimonials, l’obertura al Mediterrani i l’agenda d’esdeveniments consolidats a nivell internacional.

Com a punt més feble, l’alcalde no ha obviat la falta de recursos econòmics enfront d’altres ciutats com Santander, que ja han fet públic el total suport de la Fundació Botín. Santander -que es presenta amb Oviedo-, Còrdova i Burgos són considerades les rivals de més pes. Una delegació tarragonina viatjarà a Madrid a finals de setembre per a aclarir qualsevol dubte sobre la cinquantena de punts del qüestionari que ha remès./Ag EP

Back to top button