superior

Destinacions

La pèrdua del Doctor Music, un desastre turístic pels Pirineus

Els organitzadors del el Festival Doctor Music han decidit marxar d’Escalarre al Pallars per la negativa de l’Agència Catalana de l’Aigua a donar permís aquest estiu a les instal·lacions previstes per als concerts i l’acampada dels visitants en situar-se en zona de perill d’inundacions.

La notícia suposa un desastre econòmic per al sector turístic dels Pirineus de Lleida. Els establiments de la zona ja tenien reservat el 80% de l’allotjament, la restauració també esperava el ple abans, durant i després del festival, i els comerços comptaven amb una afluència de clients desbordant. Esperaven l’assistència de 50.000 persones cada dia. Només l’empresa promotora tenia reservades 1.500 places hoteleres per al personal involucrat en l’organització.

El certamen, que estava programat per l’11, 12, 13 i 15 de juliol a Escalarre, a la Guingueta d’Àneu, tenia una influència turística en hotels, cases rurals, càmpings i allotjaments turístics del Pallars Sobirà, Pallars Jussà i la Val d’Aran. El turisme és el principal motor econòmic dels Pirineus.

Els responsables del festival, amb artistes confirmats i entrades ja venudes, estan buscant alternatives d’ubicació per salvar aquesta edició, que suposava el retorn del Dr. Music als Pirineus després de 20 anys. Ara podrien traslladar-se al circuit de Montmeló al Vallès Oriental. És una de les possibilitats que estan considerant.

Articles relacionats

Back to top button