Fires i Congressos

10 anys del Fòrum Gastronòmic Girona, receptes contra la crisi

Del 21 al 25 de febrer, Girona acull el desè Fòrum Gastronòmic Girona, una edició que els organitzadors volen que sigui per al sector “una oportunitat davant la crisi actual”. Els petits productors, vinculats amb l’alta cuina, hi juguen un paper destacat.

Aquesta edició, marcada per la celebració dels deu anys, centra la reflexió en la relació entre pagesos i cuiners. En aquest sentit, els organitzadors han potenciat la presència de petits productors perquè asseguren que “sovint tenen dificultats per accedir a esdeveniments d’aquestes característiques i, per tant, per apropar-se als canals de comercialització”.

El congrés professional se celebrarà de dilluns a dimecres i els assistents hi trobaran sessions magistrals, demostracions de cuina en directe, tastos guiat i tallers amb ponents de renom internacional com ara Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, els germans Roca, Fermí Puig, Carles Gaig, l’andalús Pepe Solla i el basc Eneo Atxa. Pel que fa a la participació estrangera, destaquen noms com ara Dan Barber (EUA), Bruna i Giovanni Santini (Italia), Philippe Conticini (França) i Luís Baena i Augusto Cemelli (Portugal), entre d’altres. 

Està previst que el Fòrum 2009 arribi als 12.000 m2 i superi els 700 congressistes de l’edició 2007.

Congrés de Col•lectius de Cuina

En el marc del Fòrum, tindrà lloc el II Congrés de Col•lectius de Cuina de Catalunya. Els col•lectius catalans permeten treballar tres eixos de promoció gastronòmica: el producte, la cuina i el territori.

El lliurament dels premis Cuiner de l’Any i Josep Mercader, el FòrumDolç, el FòrumVi i, enguany també, el FòrumPa completen el programa professional d’aquest desè Fòrum Gastronòmic.

Back to top button