El turisme d’aventura a Lleida genera 88 milions d’euros
La temporada de turisme actiu i esports d’aventura 2016 s’ha iniciat amb bones perspectives a les comarques lleidatanes amb 224 empreses que ofereixen una cinquantena d’activitats.
Les perspectives per a aquesta campanya són bones i es preveu un augment del 5% dels serveis contractats respecte a l’any anterior, atenent el suau però continu creixement que ha experimentat el sector en els darrers anys, conseqüència de la lenta recuperació econòmica i de la progressiva obertura del sector als mercats exteriors.
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida Durant ha donat a conèixer un estudi sobre la importància d’aquest sector que ha anat creixent en els últims anys. El seu impacte econòmic global del qual, considerant els ingressos procedents de l’activitat mateixa, l’allotjament i la restauració, és actualment de 88 milions d’euros, a més de donar feina a més de 2.000 persones. Un any més la demarcació de Lleida manté el lideratge a l’Estat espanyol en aquest àmbit i constitueix un referent bàsic en les activitats d’aigua, de terra i d’aire, declaren des del Patronat.
El client principal client de les empreses de turisme actiu que visita la demarcació lleidatana continua essent majoritàriament de Catalunya (el 70% del total), un 16,8% es desplaça des d’altres comunitats autònomes i el 13,2% correspon al mercat estranger. El públic familiar representa el 35% del nombre total de clients; els amics, el 23,9%, i les parelles, el 19,2%, mentre que augmenta considerablement respecte al 2014 el percentatge d’escolars (el 15,8%).
L’informe indica que el ràfting continua essent el producte estrella de les modalitats d’aigua, seguit del descens de barrancs i caiac-piragüisme. Pel que fa als esports de terra, les activitats de trekking-senderisme i la BTT es van situar com les més practicada. Quant als esports d’aire, els més demanats amb diferència són el parapent i l’ala delta.