superior

DestinacionsAllotjament

Barcelona està perdent reputació internacional, segons els hotelers

El president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, demana que les institucions treballin per rellançar la marca Barcelona. Lamenta els episodis incívics viscuts aquest estiu a Barcelona que han contribuït a projectar una imatge negativa de la ciutat.

Clos ha assenyalat que la pèrdua de reputació turística es constata en 3 indicadors importants: els articles en mitjans internacionals que es fan ressò dels conflictes relacionats amb l’activitat turística; els advertiments de països com EEUU, Regne Unit, Alemanya i Canada sobre els riscos de viatjar a Barcelona durant els propers mesos i la pèrdua de posicions de la capital catalana entre les ciutats millor valorades del món, tal com queda reflectit en l’informe anual de City Rep Trak, on Barcelona ha passat del vuitè lloc al quinzè.

A la presentació de les dades d’ocupació realitzada pel Gremi han alertat que durant els mesos de juliol i agost, la mitjana de la pèrdua de facturació va ser del 14%, veient-se especialment afectades les categories de luxe, amb una caiguda que s’ha situat en el 18,5%.

El preu mig de les habitacions el juliol va ser de 150 euros, un 7% menys en relació a l’any anterior. I durant aquest mes, la facturació va caure un 7,31%. Pel que fa al mes d’agost, el preu mig de les habitacions va ser de 135 euros, xifra que significa una reducció del 19% respecte a l’any anterior. I la facturació va patir una davallada del 20%.

Articles relacionats

Back to top button