superior

Destinacions

La imatge de Barcelona s’identifica amb les restriccions al turisme

Macron pregunta a Colau sobre el control a Airbnb

Un dels àmbits en què l’Ajuntament de Barcelona s’ha volgut mostrar més actiu ha estat el de la limitació de l’activitat turística per evitar els problemes derivats de la massificació. Per això ha desenvolupat un discurs públic sobre la necessitat de controlar el turisme, la massificació i la promoció de l’activitat il·legal que fan plataformes com Airbnb que publiciten allotjaments no regulats.

Barcelona, destí de referència mundial, s’ha projectat també com a exemple de ciutat afectada negativament pel turisme. La seva alcaldessa al capdavant, Ada Colau, ha destacat per manifestar la seva preocupació davant la situació anomenada “gentrificació”. Un dels actors que més influeixen en aquest efecte són els habitatges turístics il·legals que utilitzen Airbnb per comercialitzar-se. Sense aquest tipus de plataformes tecnològiques, aquesta activitat submergida quedaria molt limitada. El consistori ho sap i per això ha intentat restringir-la.

L’alcaldessa Ada Colau ha revelat que durant la recent cimera hispanofrancesa celebrada a Barcelona entre el president espanyol, Pedro Sánchez i el president francès, Emmanuel Macron, va mantenir una conversa amb el líder francès que es va interessar per la gestió turística de la capital catalana.

Colau ha declarat que “ha estat un orgull saber que tenia interès per polítiques que són de referència internacional de la nostra ciutat. Concretament, el president Macron m’ha preguntat sobre com estàvem regulant el turisme, els pisos turístics i quina era la nostra relació amb plataformes digitals com Airbnb”. L’alcaldessa de Barcelona li ha explicat al president francès que “amb ciutats franceses com París fa temps que hi estem col·laborant”.

Articles relacionats

Back to top button