DestinacionsFormació

Catalunya, Euskadi, La Rioja, Aragó i Navarra es coordinen per gestionar el Camí Ignasià

Els territoris per on passa el Camí Ignasià han acordat treballar de forma conjunta per promocionar aquesta ruta turística i religiosa que recrea l’itinerari que el cavaller Ignasi de Loiola va recórrer l’any 1522 des del Santuari de Loiola a Azpeitia, al País Basc, fins a la ciutat catalana de Manresa.

Els governs autonòmics de Catalunya, Euskadi, la Rioja, Aragó i la Comunitat Foral de Navarra elaboraran un pla de màrqueting amb accions coordinades. Les autonomies volen constituir un equip de gestió i difusió del Camí Ignasià que els sumi. Implicaran recursos turístics i empreses dels cinc territoris per on passen els 700 quilòmetres d’aquest camí espiritual que té les similituds de producte turístic marcades pel Camí de Sant Jaume – Camino de Santiago.

La ruta del cavaller Ignasi de Loiola -fundador de la Companyia de Jesús i també coneguts com a jesuïtes- divideix en 20 etapes el recorregut entre la seva localitat natal, Azpeitia (Guipúscoa), i la “Cova de Sant Ignasi”, a Manresa. S’ha traçat a partir de les anotacions personals del sant.

El primer pas d’aquesta coordinació és la creació d’una Mesa de Direcció formada per les cinc direccions generals de turisme. Euskadi la presidirà en el primer any.

Articles relacionats

Back to top button