superior

Estudis-antics

Catalunya tanca 2012 amb un creixement del turisme internacional del 10%

El balanç turístic internacional 2012 situa el creixement de turistes a Catalunya en el 9,8%, per un 3% del conjunt de l’Estat. La despesa turística realitzada pel visitant estranger també ha crescut de forma significativa, un 13% a Catalunya, 5,9% a Espanya.

Amb aquestes dades, Catalunya multiplica per tres el creixement global d’Espanya en nombre de turistes i dobla el creixement registrat per Espanya respecte a la despesa turística. Catalunya tanca el balanç internacional de l’últim any amb 14,5 milions de visitants estrangers que han gastat uns 14.500 milions d’euros.

Els mercats que millor s’han comportat quant a nombre d’arribades en la destinació catalana durant 2012 han estat el francès, l’alemany, el britànic i el rus. En el comportament oposat està el turisme italià, que a Catalunya ha registrat un retrocés significatiu. Pel que fa a la despesa turística, Rússia, Estats Units i els mercats asiàtics són els que més van aportar al creixement.

Les dades facilitades pel ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, indiquen que en general les principals comunitats autònomes han rebut més turistes que en 2011, l’excepció ha estat Andalusia i Canàries, a causa del descens del turisme britànic.

Espanya ha rebut prop de 58 milions de turistes internacionals en 2012, un 3% més que en 2011. La despesa turística també va créixer un 5,9% arribant als 55.777 milions d’euros. El ministre Soria ha destacat que en 2012 el sector ha estat capaç de fidelitzar els turistes que van arribar a Espanya derivats de la “primavera àrab” l’any anterior i a més, ha continuat creixent. Els principals mercats que han augmentat són el francès, l’alemany i el rus.

Soria vaticina un 2013 amb increments turístics en tots els paràmetres: arribades de turistes, despesa i pernoctacions.

[HOME]

Articles relacionats

Back to top button