superior

Formació

El Cett, impulsor del primer Observatori del Turisme Rural a Espanya

L’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT-UB, el portal EscapadaRural.com i Netquest Solutions, empresa de recollida de dades a través d’Internet presenten el primer Observatori del Turisme Rural a Espanya. Aquest ens neix amb l’objectiu de difondre les tendències, necessitats i problemàtiques del turisme rural.

De l’Observatori se’n podran extreure dades d’interès que fins ara no s’havien obtingut, dades sobre l’estacionalitat, la categorització, el grau de penetració de les noves tecnologies, nivell de professionalitat de l’oferta, prioritats de la demanda, entre d’altres.

El primer estudi que presenten és una investigació sobre les motivacions i comportaments de compra dels clients d’allotjaments del turisme rural a l’Estat Espanyol. S’ha basat en 10.000 respostes de viatgers i en 2.000 respostes de propietaris d’ establiments rurals.

La recerca s’ha desenvolupat durant aquests darrers mesos per conèixer l’ús de les eines de màrqueting on line, les motivacions de compra, les activitats que es realitzen a la destinació i l’ús de les xarxes socials, dels dos agents clau d’aquest sector a l’Estat Espanyol: els viatgers i els propietaris.

La realització d’aquest estudi és un exemple de col•laboració entre el sector empresarial i la universitat que permet, segons els seus impulsors, “no només la transferència de coneixement expert en benefici de la millora de la competitivitat d’aquest sector, sinó també un mecanisme per a la garantia de l’excel•lència acadèmica,fonamentada en pilars claus com són la recerca aplicada, la participació del sector i el lideratge actiu dels diferents actors referents en la matèria d’estudi”.

[HOME]

Articles relacionats

Back to top button