Destinacions

Nou rescat d’urgència de la Generalitat per salvar Boí Taüll

L’estació d’esquí de Boí Taüll torna a estar sota control del Govern català després que la concessionària hagi desistit de portar-ne la gestió. A més, a les portes de la temporada d’hivern la Generalitat injecta 1,3 milions d’euros per evitar el tancament.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, assumeixen “temporalment la gestió directa del complex, atesa la renúncia unilateral del contracte d’arrendament atorgada per Promocions Turístiques de la Vall, S.A.”. Qualifiquen la decisió “d’excepcional i d’urgència” per garantir el funcionament de l’estació que “constitueix un element clau en l’activitat econòmica i de generació de llocs de treball”. A la Comarca lleidatana de l’Alta Ribagorça en depenen de l’estació uns 140 llocs de treball directes i més de 300 d’indirectes.

L’Estació d’Esquí de Muntanya situada a la Vall de Boí va ser adquirida pel Govern el 23 de desembre de 2014 i els seus actius es van arrendar a la societat Promocions Turístiques de la Vall, S.A del grup Nozar. El contracte d’arrendament durava fins el 30 d’abril de 2019 però l’empresa ha renunciat de forma unilateral a la prestació del servei.

L’Executiu s’ha donat un termini de 3 mesos per elaborar un informe per trobar alternatives de gestió del complex. A la pràctica, això vol dir que durant la temporada de neu la gestió serà totalment pública.

Boí Taüll, amb 45 quilometres esquiables, va vendre 143.000 forfaits la temporada passada que van generar una facturació de 7 milions d’euros.

Articles relacionats

Back to top button