La Carta Europea de Turisme Sostenible, objectiu de les empreses catalanes

Vuit empreses de la Garrotxa han estat acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Aquesta distinció, atorgada per la Federació Europarc, es dóna a aquells territoris que, al voltant d’un espai protegit, treballen per un model turístic on la qualitat de vida de la població local, l’impuls del turisme a la zona i la conservació del territori en són els eixos vertebradors.

Les vuit empreses de la Garrotxa (Restaurant La Quinta Justa, Turisme Rural La Rectoria de Sant Miquel de Pineda, Restaurant B-Creck, Hotel Borrell, En Ruta Girona, Vol de Coloms, La Bombolla, Hotel l’Estació), se sumen a 10 establiments més de la comarca que han renovat la certificació.

Actualment, 107 espais protegits de tot Europa gaudeixen d’aquesta acreditació. A Catalunya són quatre el parcs naturals acreditats: Zona Volcànica de la Garrotxa, Delta de l’Ebre, Sant Llorenç del Munt i l’Obac i Montseny.

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa va ser el primer de l’Estat a obtenir la CETS l’any 2001 i, des de fa 5 anys, ha estat un parc pilot en el sistema d’acreditació d’empreses turístiques.

Per la seva banda, el Parc Natural del Montseny ha compartit les experiències d’empreses adherides a la CETS en altres destinacions amb els professionals que treballen dins del territori del parc. El Vallès Oriental és de les zones que més municipis i més espai aporta dins del seu territorio. I ara es marca com a objectiu difondre els valors d’aquesta acreditació entre les seves empreses turístiques.

[HOME]

0 0 0