superior

AllotjamentEmpreses

El ‘adults only’, sota la lupa de les associacions de consumidors

Les propostes d’allotjament i restauració dirigida exclusivament a adults, aquelles que no deixen accedir a les criatures, es van estenen cada vegada més. I en paral·lel a la seva proliferació apareixen les veus que consideren una fórmula irregular.

Els allotjaments que practiquen el ‘adults only’ defensen que els seus clients busquen tranquil·litat i per crear un ambient especial no admeten nens. L’associació de consumidors i usuaris FACUA ha demanat a les diverses administracions de les Comunitats Autònomes que revisin aquests establiments d’allotjament i restauració per si estan fent algun tipus de discriminació amb aquesta modalitat.

Els establiments públics que prohibeixen l’accés per motius d’edat podrien estar cometent una il·legalitat. L’associació de consumidors creu que no estaria subjecta a cap normativa legal i emparar-se en el dret d’admissió per no deixar entrar els nens no seria suficient, segons FACUA.  Aquest dret està contemplat per a situacions diferents com quan el client suposa un perill o provoca una situació incívica.

Les veus crítiques amb els establiments que ofereixen servei només per a adults expliquen que penjar un cartell que digui que no s’admeten nens és igual que si indiquen que no admeten una persona per algun motiu racial.

Sigui com sigui el concepte d’hotel ‘adult only’ funciona i està donant resultats com un element diferenciador. Els que ho defensen argumenten que existeix molta oferta d’allotjament i aquesta és la manera d’especialitzar-la. Afegeixen que les famílies amb nens tenen moltes altres possibilitats d’allotjament, fins i tot algunes especialitzades per a elles.

Articles relacionats

Back to top button