Destinacions

La Diputació de Barcelona lidera la Comunitat de Turisme Sostenible del Mediterrani

Ja fa temps que el sector turístic està fomentant la necessitat d’un turisme sostenible i responsable. Per això, diverses accions i projectes treballen per a la millora de la sostenibilitat d’ empreses i destinacions. En aquest sentit s’ha destacat sempre la Diputació de Barcelona, que té entre els seus objectius principals la promoció de polítiques i accions que integrin aspectes econòmics, socials, culturals i ambientals a favor de la millora de la sostenibilitat de les empreses i les destinacions.

I això és tradueix en la participació en grans projectes internacionals, com el Sustainable Tourism Community i el Bleu TourMed o la organització de la Convenció de Turisme Sostenible del Mediterrani que va tenir lloc al mes de juny d’enguany a Barcelona. (Veure notícia a Comunicatur).

Fins a 22 projectes de diversos països
Fruit d’aquest compromís, la Diputació de Barcelona ha passat a liderar el projecte Comunitat de Turisme Sostenible, que dona continuïtat al Bleu TourMed, que va finalitzar el 31 d’octubre. La Comunitat de Turisme Sostenible està formada per 17 projectes modulars i creixerà fins a un total de 22, ja que té una durada de 32 mesos. Aquests projectes tenen tres eixos principals:
– Desenvolupament i diversificació dels nous productes turístics
– Anàlisi dels impactes del turisme
– Planificació i governança sostenible

Són socis de la comunitat la xarxa Arc Llatí, Plan Bleu (França), la xarxa d’universitats del mediterrani UNIMED (Itàlia), l’Euroregio Adriàtic-Iònic (Itàlia) i la Universitat de Tessàlia (Grècia), l’Agència de Desenvolupament  Green Karst (Eslovènia) i la Xarxa de Regions Europees per a la Sostenibilitat i Competitivitat del Turisme NECSTouR (Bèlgica).

El projecte té un pressupost de 1,87 milions d’euros i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que n’aporta el 85%.

Veure el web de Sustainable Tourism Community

És compatible el desenvolupament sostenible del turisme al Mediterrani?

Articles relacionats

Back to top button