superior

Destinacions

La policia catalana elimina els traductors per a turistes a les comissaries

La Conselleria d’Interior de la Generalitat ha decidit, a les portes de l’estiu, eliminar de les comissaries dels Mossos d’Esquadra els serveis de traductors que prestaven a turistes. La mesura la justifiquen per l’estalvi que suposa, uns 200 mil euros. El sector turístic català ha demanat la restitució immediata d’aquest servei.

Les zones clau per al turisme no comptaran amb cap traductor permanent que ajudi, com es feia cada estiu, en les denúncies de delictes. A la capital catalana, Plaça Catalunya o l’aeroport de Barcelona, no hi haurà cap intèrpret. Els municipis costaners com Salou, Cambrils, Lloret, Roses, Blanes, Calella o Pineda de Mar també perden els traductors habituals.

Interior suggereix que siguin els propis guies els que atenguin als turistes en aquest servei, però no tots els turistes van acompanyats de guies, ni aquests tenen perquè assumir aquestes funcions. Altres alternatives són fer-se acompanyar d’un amic que domini l’idioma o d’alguna persona de l’agència de viatges receptiva o de l’establiment on estigui allotjat.

L’eliminació del servei “perjudica greument el grau d’atenció fonamental que es dóna als visitants i per tant, afectarà de manera exponencial la imatge de la destinació”, afirmen des de la Confederació Empresarial d’Hostaleria, Restauració i Apartaments Turístics de Catalunya. L’entitat no havia estat informada de la mesura.

Els empresaris han rebutjat frontalment aquesta mesura i la consideren inacceptable. Demanen la restitució del servei advocant el pes que el sector turístic té pel conjunt de l’economia catalana.

Reforcen la seguretat policial a creueristes
Per altra banda, la policia autonòmica ha activat un pla especial al port de Barcelona quan arriben els creuers. L’objectiu és minimitzar els furts que comenten lladres que es mouen per la immediacions del barri de Ciutat Vella.

Els Mossos activen patrulles de paisà coincidint amb l’arribada dels vaixells. La concentració en un mateix dia de milers i milers de creueristes els converteixen en víctimes propicies. El pla especial policial es posa en marxa en les franges de matí, entre les 8 i les 11, i per la tarda, entre les 2 i les 5.

[HOME]

Back to top button