superior

abajo

Ferroviari

L’AVE augmenta un 14% els viatgers per reduir el preu del bitllet

Renfe ha guanyat més de mig milió de passatgers des de febrer gràcies a la reducció de la tarifa dels bitllets AVE. La ministra de Foment, Ana Pastor, va modificar la política comercial de l’alta velocitat incorporant descomptes i així incrementar l’ocupació dels trens.

“L’AVE estava dissenyat per a rics i no és de rebut que hagi gent que no ha pogut utilitzar mai aquest transport perquè és car”, declarava la ministra fa uns mesos. I constatava, poc després, que quan es va produir la reducció de preus es va superar el rècord en la venda de bitllets. Per a Pastor la política de preus ha de modular-se en funció de l’ocupació per a aconseguir augmentar-la. I és que l’ocupació mitja dels trens estava entre el 40% i el 50% abans de baixar preus i ara arriba en molts casos al 75%.

De febrer a maig el nombre de passatgers d’AVE ha rondat els 5 milions, superant en més de mig milió els passatgers del passat any per al mateix període. En total, l’augment de viatgers se situa en un 14%. Aquest augment ha compensat la reducció dels ingressos mitjans per bitllet. El preu s’ha reduït un 10% de mitjana encara que en alguns casos pot arribar al 70%.

La connexió amb Barcelona és la que més ha crescut en flux de viatgers restant així més viatgers a l’avió. Algunes companyies van veure en la decisió del ministeri de Foment una competència deslleial al tractar-se Renfe d’un operador públic que competeix amb empreses privades en la connexió Madrid- Barcelona.

[HOME]

Back to top button