superior

AllotjamentDestinacions

Els hotels de Barcelona són els més rendibles d’Europa

Barcelona està acostumada a encapçalar rànquings turístics a nivell europeu. Aquesta vegada són els seus hotels de nivell mitjà i alt els qui han situat la capital catalana al capdamunt del pòdium gràcies a la seva rendibilitat, que al 2013 va augmentar un 6,1% en ingressos per habitació i un 3,3% en despesa mitjana per pernoctació.

Segons l’informe European Destinations Observatory, els hotels barcelonins van aconseguir una rendibilitat de 85,8 euros per habitació. Aquesta xifra s’obté mitjançant el mètode RevPAR, que pondera el nivell d’ingressos, els nivells d’ocupació i el preu mitjà de l’habitació dels diferents establiments. Tanmateix, els visitants van efectuar una despesa mitjana de 117 euros diaris en les seves pernoctacions.

Els resultats aconseguits pels hotels barcelonins el 2013 disten dels obtinguts per altres urbs europees com ara Berlín, Londres, París, Roma i Madrid, amb registres negatius o estancats en l’àmbit de la rendibilitat hotelera.

Barcelona també és la ciutat que més ha incrementat el seu nivell mitjà d’ocupació en els segments mitjà i alt, amb un augment de l’1,9%, fins al 73,3% de places ocupades. La segueix Londres, que ha millorat el seu resultat en un 0,9%.

Segons aquest estudi —que analitza més de 40 destinacions urbanes europees— la capital catalana s’ha beneficiat del gradual retorn de turistes del nord d’Europa a la zona de la Mediterrània, tal com ja va passar l’any passat i com s’espera que segueixi succeint a l’actual exercici.

El president del Gremi d’Hotelers de Barcelona, Jordi Clos, confia a mantenir aquestes bones xifres i marca com objectiu a mitjà termini que els hotels de la ciutat arribin als 10 milions de clients anuals en els propers anys.

Articles relacionats

Back to top button