El preu de l’avió en funció del pes del passatger

Samoa Air, petita aerolínia del Pacífic Sud, ha estat noticia per haver-se convertit en la primera companyia aèria del món que incrementa el preu del bitllet en funció del pes dels passatgers.

La seguretat, la salut i el consum de combustible són els motius que argumenta l’aerolínia per prendre aquesta mesura. Els passatgers hauran de posar el seu pes i el del seu equipatge en la seva reserva online de la pàgina web. En funció del pes i la distància del vol es valorarà el bitllet. Els passatgers es tornaran a pesar a l’aeroport, no fos cas que no hagin dit la veritat en la reserva.

Aquesta fórmula està sent debatuda entre alguns experts del sector ja que el pes suposa un cost extra de combustible. Les propostes van des dels que aposten per cobrar un recàrrec segons el pes del viatger aplicant un preu fix per quilogram o determinar diverses categories amb intervals de pes aplicant preus a cadascuna d’aquestes categories.

Samoa Air cobra 0,57 dòlars per quilo per a vols nacionals i 1,03 dòlars per a internacionals. L’excés d’equipatge es calcula també sobre la base del pes personal del passatger. Les tarifes dels menors també estan basades en el pes. Els nens fins a 12 anys paguen el 75% de la taxa d’un adult. La companyia diu que els preus podrien resultar més barats per a famílies que viatgen amb nens petits.

Els directius de la companyia creuen que aquesta iniciativa ha de servir per sensibilitzar a la societat sobre el problema de l’obesitat. Samoa s’inclou en la relació dels 10 països amb major índex de sobrepès del món.

La companyia ha declarat que aquesta política de venda també contribueix a millorar les normes de seguretat, doncs el pes es distribuirà de manera uniforme en tot l’avió.

[HOME]

0 0 0