Empreses

Espot i Port Ainé passen a FGC

Aquest hivern les estacions d’esquí d’Espot i Port Ainé funcionaran sota la gestió d’un nou propietari, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Amb les noves adquisicions, que s’afegeixen a les de La Molina i Vall de Núria, FCG amplia fins a quatre el nombre d’estacions de muntanya integrades a la seva estructura.

El conjunt de les estacions d’Espot i Port Ainé conformen un domini esquiable de 54,5 quilòmetres de pistes (22,5 i 32 quilòmetres, respectivament). En total, integren 44 pistes (22 cada una) i 14 remuntadors (6 i 8, respectivament). Pel que fa als usuaris, la temporada 2010/2011, aquestes dues estacions van acollir un total de 175.815 visitants.

A través de la societat FGC Turisme i Muntanya, actualment FGC gestiona les explotacions de les estacions de muntanya de Vall de Núria i La Molina, amb les corresponents pistes d’esquí, a més del cremallera i els funiculars de Montserrat, el Tren del Ciment a l’Alt Llobregat, i el Tren dels Llacs a la línia Lleida-La Pobla de Segur.

FGC Turisme i Muntanya va rebre durant el 2010 un total d’ 1,5 milions de visitants, repartits entre les diferents explotacions. Els ingressos anuals d’aquesta unitat de negoci d’FGC se situen al voltant dels 16 milions d’euros.

Al marge d’FGC Turisme i Muntanya, Ferrocarrils crearà una nova societat per gestionar exclusivament Espot i Port Ainé que integrarà la prestació, l’explotació i la comercialització dels seus serveis.

Back to top button