superior

Destinacions

Barcelona torna a la càrrega per pujar la taxa turística

L’Ajuntament de Barcelona segueix demanant a la Generalitat el 100% de la recaptació de la taxa turística i vol incrementar els imports d’aquest impost sobre les pernoctacions.

A Barcelona es recapten 22’2 milions dels quals la capital catalana en rep 7’5 i excepcionalment en 2015 es van sumar 2 milions d’euros d’aportació extraordinària de la Generalitat. El resultat és la gestió actual del 42% i l’objectiu municipal és la totalitat.

La ciutat es troba immersa en ple debat sobre la fiscalitat turística. Els responsables de l’ajuntament participen en Grup de Treball per l’adaptació de l’Impost d’Estades Turístiques (IEET) a les especificitats de Barcelona. Aquesta taula presentarà les seves conclusions en el termini de 6 mesos. Defensen que la ciutat necessita poder decidir sobre el total de la recaptació, com ja fan moltes altres ciutat europees, explica el tinent d’alcaldia, Jaume Collboni. “El turisme ha d’estar al servei de la ciutat, i no a l’inrevés”, ha manifestat.

L’argument municipal segueix pivotant sobre la “redistribució del turisme per tota la ciutat i compensar millor els efectes del turisme”. Amb la gestió del 100% de la taxa turística Barcelona afirma que compensaria els barris amb més impacte d’aquesta activitat i no com ara que tot ho ha de destinar a promoció.

La Generalitat s’ha afanyat a advertir que “a cada institució li toca defensar el seu àmbit” i que són ells qui “gestionen i volen seguir gestionant” la taxa turística.

Articles relacionats

Back to top button